(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Roláda z vepřové panenky plněná mozzarelou a sušenými rajčaty s polentou
Potřebné ingredience
panenka, mozzarela, sušené rajčata, bazalkové pesto, provensálské bylinky (nebo jiná směs bylinek v mlýnku), olivový olej, kysaná smetana polenta, olivový olej
Postup přípravy
1. panenku podélně rozřízneme, rozklepeme na větší plát, který potřeme pestem, poklademe sušenými rajčaty a plátky mozzarely, svineme, zprudka opečeme ze všech stran na pánvi a pak i s výpekem přemístíme do pekáčku, lehce podlijeme a pečeme v troubě na cca 200 do změknutí
2. do vzniklé šťávičky přidáme nakrájená sušená rajčata, rozpustíme zbytek mozzarely a přidáme trochu kysané smetany, provaříme
3. připravíme si polentu dle návodu - cca 20 dkg polenty na 1 litr osolené vody, uvaříme,nalijeme na plech, necháme zchladnout, pak nakrájíme na obdélníčky, které smažíme v olivovém oleji (není nutné, dá se konzumovat i nesmažené)
2. do vzniklé šťávičky přidáme nakrájená sušená rajčata, rozpustíme zbytek mozzarely a přidáme trochu kysané smetany, provaříme
3. připravíme si polentu dle návodu - cca 20 dkg polenty na 1 litr osolené vody, uvaříme,nalijeme na plech, necháme zchladnout, pak nakrájíme na obdélníčky, které smažíme v olivovém oleji (není nutné, dá se konzumovat i nesmažené)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé